Royal Posthumus. Betrouwbaar, vooruitstrevend en doelgericht. Al meer dan 150 jaar.

Royal Posthumus ontwikkelt en levert al sinds 1865 markeringsoplossingen voor de zakelijke en particuliere markt. Ons productenpalet omvat stempels voor uiteenlopende doeleinden, naamplaten en –badges en hoogwaardig drukwerk. De belangrijkste markten zijn kantoren, drukkerijen, de verpakkingsbranche, beveiligingsbranche en particulieren. Wij brengen onze producten op de markt onder de merknaam Posta.

EEN VAN DE GROOTSTE EUROPESE SPELERS
In Europa is Royal Posthumus een van de grootste partijen op het gebied van stempels, naamplaten en graveerwerken. Met ruim 60 medewerkers zijn wij actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.Vestigingen staan in Amsterdam, Rotterdam, Eupen (België) en Aken (Duitsland).

 

SUCCESVOL VAN VADER OP ZOON
Royal Posthumus is van oudsher een familiebedrijf. Op 1 juni 1865 start Jan Daniël Posthumus in Amsterdam (de huidige Damstraat) een bedrijf, dat is gespecialiseerd in het vervaardigen van metalen stempels en hoogwaardige gravures. In het begin van de 20ste eeuw nemen zijn zoons Willem en Louis de zaak over. In 1939 verkopen zij het bedrijf aan Johannes van der Plaats, die drie jaar eerder als directeur is aangetreden. Dertig jaar later, in 1969, geeft hij de leiding over aan zijn zoon Taco. In 2006 treedt met kleinzoon Nicholas de derde generatie Van der Plaats aan.

 

KONINGLIJK SINDS 1920
In 1920 verwerft het bedrijf het predicaat Koninklijk en heet de onderneming Koninklijke Fabrieken Posthumus. De particulier secretaris van koningin Wilhelmina, baron F.M.L. van Geel schrijft hierover: "Ik heb uwe zoo uitstekend uitgevoerde wapens aan verschillende hoofden van departementen der koninklijke hofhouding getoond; men heeft aanteekening van uw adres gehouden en ik twijfel er niet aan, dat men zich bij eventuele nieuwe bestellingen tot u zal wenden. Uw werk verdient dit inderdaad ten volle." Na 1945 wordt van alle bedrijven die zich voor de oorlog Koninklijk mochten noemen, beoordeeld of zij dit predicaat nog verdienen. Posthumus herkrijgt dit mede dankzij de veelzijdige steun aan het verzet.

Geavanceerde technologie in eigen huis

CNC-graveren, contratechniek, polymeriseren; de technologie om onze producten te vervaardigen hebben wij in eigen huis. Daarmee bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit.

CNC-GRAVEREN
Graveren is het verspanen van materiaal met handstekers of frezen. Meestal gaat het om een graveerdiepte tussen de 0,1 en de 3 mm. Onze computergestuurde graveermachines werken met een hoogfrequent spil en een automatische freeswissel. Dat zorgt voor zeer hoge nauwkeurigheid, met afwijkingen van maximaal 0,03 mm. De machines worden hoofdzakelijk gebruikt voor het graveren van messing, aluminium, staal en kunststof.
Producten: o.a. stalen slagstempels, douanestempels, messing brand-, folie- en preegstempels, naambadges, machine- en naamplaten.

CONTRATECHNIEK
Voor een afdruk in reliëf is een contra onmisbaar. Al is een preegstempel nog zo perfect, alleen met een goede contra realiseert u de fijnste detailweergave gedurende de gehele oplage. Bij Royal Posthumus kunt u uw contra’s voor elke soort drukpers kant-en-klaar bestellen.

HANDGRAVEREN
Als het ambacht goed zichtbaar moet zijn in de verpakking, dan kiezen klanten voor handgegraveerde stempels. De handgraveur gebruikt hiervoor een steker of een pantograaf. Voor deze stempels steekt hij eerst met de hand een model op bijvoorbeeld 400%. Vervolgens wordt dit model op de pantograaf verkleind tot 100%.
Producten: Preegstempels in 3D voor exclusieve etiketten, lakstempels of blinddrukstempels met bijvoorbeeld familiewapens, gegraveerde scheepsbellen

LASERGRAVEREN
Lasers hebben een zeer grote energiedichtheid en zorgen voor vervluchtiging van het materiaal dat aan de laserstraal wordt blootgesteld. De computer kan de laserstraal zo precies sturen dat er zeer nauwkeurige afbeeldingen kunnen worden gemaakt.
Producten: Rubberstempels voor verpakkingsdoeleinden (m.n. bij gebruik van inkten op alcohol- of solventbasis), blinddrukstempels, bewegwijzeringproducten, glaswerk, …

POLYMERISEREN
De basis van het polymerisatieproces is de negatieve film die dient als masker voor de verdere stempelproductie. In een speciale belichter wordt de negatieve film bedekt met een polymeerlaag. Na belichting ondergaat het polymeer een chemische reactie en wordt hard en onoplosbaar. De niet-belichte delen blijven zacht en kunnen met water worden weggewassen. Aan de afvalstoffen van dit productieproces zijn geen milieueisen verbonden.
Producten: kantoorstempels,hobbystempels, stempels voor specifieke verpakkingsdoeleinden.

UV-DRUKTECHNIEK
Met deze techniek zetten we op allerlei materialen rechtstreeks drukken. Ook wit drukken is mogelijk.
Producten: Naambadges, machineplaten en naamplaten.

VULKANISEREN
Door het verwarmen van vellen rubber met een bepaald zwavelpercentage ontstaan dwarsverbindingen die zorgen voor een elastisch en vormvast eindproduct. Door dit vel op een matrijs te leggen en in een pers op druk te verwarmen, voegt de rubber zich naar de matrijs. Zo wordt een opwaarts beeld gecreëerd.
Producten: Hobbystempels en stempels voor speciale toepassingen, zoals verpakkingen.

PLOTTEN
Met onze plotter kunnen wij heel nauwkeurig letters en figuren plotten in de door u gewenste kleur. Onze montagedienst kan ter plaatse opmeten en, na de productie, de ontwerpen op de gewenste ondergrond plakken.
Producten: Bewegwijzering en naamplaten.