Blinddrukstempels

Blinddrukstempels

Iedereen kent ze wel, de luxe etiketten van goede wijn of bijvoorbeeld mooie brochures, waar een deel van het ontwerp blind, dus zonder inkt, maar met reliëf, is gedrukt.

Goed voelbaar, kleurloos, maar door de schaduwwerking toch duidelijk zichtbaar. Deze elegante manier van drukken wordt, behalve voor luxe artikelen, ook vaak toegepast om veiligheidsredenen. Een reliëfafdruk is immers onkopieerbaar.

Blinddrukpers: voor papier van verschillend gewicht

U vindt bij RoyalPosthumus een groot assortiment blinddrukpersen – ook wel: preegpersen of tafelpersen. Welke blinddrukpers kiest u? Bepalend voor de keuze zijn het gewicht van het papier en de plaats waar u de blinddruk in het papier wilt. Onze persen zijn geschikt voor papier van verschillend gewicht, van 80 gram tot 400 gram. Het bereik van onze blinddrukpersen varieert van 5 tot 11 cm.

Waar op het papier wilt u uw blinddrukstempel?

Uw stempelplaatje monteren wij vast in uw blinddrukpers. Eenmaal gemonteerd kunt u de plaatjes niet gemakkelijk meer draaien. Daarom is het van belang vooraf te bepalen waar u uw stempel op het papier wilt. En hoe u het papier in de pers steekt.

Deze blinddruktang of preegtang zorgt voor een chique, elegante afdruk. Goed voelbaar, kleurloos en dankzij het reliëf en de schaduwwerking duidelijk zichtbaar. Deze afdrukken worden vaak gebruikt op luxe etiketten van wijn of op luxe brochures. Goed voelbaar, kleurloos, maar door de schaduwwerking toch duidelijk zichtbaar. Deze manier van drukken wordt ook vaak toegepast om veiligheidsredenen. Belangrijk voordeel is namelijk dat een reliëfafdruk niet te kopiëren is.

Blinddrukpers uit Taiwan

Onze klein- en middelbereik blinddrukpersen worden gemaakt in T'ai-nan, de oude hoofdstad van Formosa, het huidige Taiwan. T'ai-nan, de naam zegt het al (‘nan’ betekent ‘zuid’) ligt in het zuiden van het eiland. De begaafde gereedschapsmaker Shin-Hsien Shih begon hier zijn bedrijf op de stoep voor zijn ouderlijk huis. Inmiddels is hij opgevolgd door zijn zoon Jessy. Hun fabriek staat op een steenworp afstand van het oudste gebouw van Taiwan, een oud Nederlands fort. Zij maken zeer hoog kwalitatieve blinddruktangen en –persen.

Klassieke tafelpersen uit Italië

De klassieke tafelpersen zijn gemaakt van gietijzer.  Het stempel en tegenstempel van deze persen vervaardigen wij op de traditionele manier. De stempel wordt met een frees gegraveerd. Het tegenstempel persen wij af in een matrijs waarna wij dat matrijs op maat zagen. Stempel en tegenstempel monteren wij vervolgens in de blinddrukpers. Door deze productiemethode zijn de stempels vrijwel onverslijtbaar.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-16 van 51

Blad:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-16 van 51

Blad:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4