Meer over Trodat

TrodatDe wereld van Trodat

De onderneming Trodat werd in 1912 in Wenen opgericht door eigenaar-ondern

emer Franz Just & zonen. De eerste productie van kunststof stempels en datumstempels vond plaats in 1947. In dat jaar verhuisde de onderneming bovendien naar Wels. In 1960 werd de naam “Trodat” als productmerk internationaal gedeponeerd en later bij de rechtsvormverandering als bedrijfsnaam gekozen (makkelijke uitspraak in alle lande
n). Deze is samengesteld uit “Tro” (Trolitul, materiaal voor de vervaardiging van stempels) en “dat” (afkorting van datumstempel). Verder waren belangrijke gebeurtenissen: in 1976 de introductie van de eerste Trodat Printy generatie, in 1992 de introductie van de tweede Trodat Printy generatie en in 1996 de introductie van de Trodat Professionals

In 1997 werd het bedrijf Trotec Laser opgericht. Vervolgens werd in 1998 het project Internet-Winkel gestart voor stempels met de totaaloplossing “uTypia” (individuele stempels kunnen op het internet worden gemaakt).
In 2005, de “Inktrevolutie”, ontwikkelde Trodat stempels met een meerkleurige stempelafdruk, de zg. MCI (Multicolor)- Stempels.
Verder werden er in 2008 nog de draagbare Trodat Mobile Printy en in 2011 de eerste klimaatneutrale Stempel 4.0ontwikkeld.
De Trodat-groep levert wereldwijd aan klanten in 150 landen en omvat thans meer dan 30 internationale dochterondernemingen met in totaal ruim 1.000 medewerkers.