Slagstempels

Slagstempels

Ook harde materialen kun je voorzien van een tekst, logo, monogram of cijfercombinatie. Een slagstempel is daarvoor de ideale tool. Hij wordt gemaakt uit zeer hard getrokken staal en scoort 60-62 op de Rockwell C-schaal voor hardheid. Letterlijk staalhard, dus. En dat maakt onze slagstempels geschikt voor afdrukken op leer, hout, kunststof en metaal.

Dankzij hun uitstekende kwaliteit gaan onze slagstempels lang mee, en met de verschillende slagletters en –cijfers kun je een slagstempel op maat van jouw specifieke behoeften samenstellen. Uiteraard zijn ook de bijhorende accessoires, zoals slagstempelkoffers en slagnumeroteurs, in de Posthumus-webwinkel verkrijgbaar.

 

Hoe werkt een slagstempel?

Handslagstempels worden voornamelijk gebruikt voor afdrukken op metaal – bijvoorbeeld sieraden of gereedschap – maar je kunt er ook afdrukken mee plaatsen op leer, kunststof of hout. Een handslagstempel wordt aan één zijde voorzien van een afbeelding. Plaats met je ene hand de slagstempel op het te stempelen object en bedien met je andere hand de hamer. Sla met de hamer op de achterkant van de stempel, en de afdruk is klaar.

 

Harder dan hard

Handslagstempels worden altijd gehard in onze eigen harderij, om te voorkomen dat ze stuk gaan of plat geslagen worden wanneer je ze gebruikt op metaal. De stempel moet altijd harder zijn dan het materiaal waarin je de afbeelding slaat.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-16 van 390

Blad:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-16 van 390

Blad:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5